Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών


Καλωσορίσατε στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών της Ελληνικής Τράπεζας!

Μέσω του Κέντρου Επικοινωνίας Πελατών, το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι έτοιμο να προσφέρει γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο τους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας όσο και δυνητικούς πελάτες, μέσα από μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών.

Μπορείτε να λάβετε καθοδήγηση στη χρήση των ψηφιακών καναλιών της Ελληνικής Τράπεζας, πληροφόρηση και λεπτομέρειες σχετικά με τους λογαριασμούς και τις κάρτες σας. Επίσης, με ένα απλό τηλεφώνημα μπορείτε να παραγγείλετε τη νέα χρεωστική σας κάρτα εντελώς δωρεάν, καθώς και να υποβάλετε τις εισηγήσεις σας.

Όλα αυτά με ένα απλό τηλεφώνημα στο 8000 9999/+357 22 500 500!


Αυτόματη Ταυτοποίηση

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι καλώντας το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών υπάρχει η επιλογή της αυτόματης ταυτοποίησης. Καταχωρώντας τον αριθμό χρήστη της ηλεκτρονικής τραπεζικής σας ή τον αριθμό της ταυτότητάς σας, ακολούθως τον κωδικό της κάρτας σας θα μιλήσετε κατευθείαν με λειτουργό εξυπηρέτησης του Κέντρου Επικοινωνίας Πελατών. Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθείτε εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσετε τη διαδικασία ταυτοποίησης στοιχείων.

Υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΚΕΠ

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ στις κατηγορίες πιο κάτω