Μέλος ΔΣ

John Gregory Iossifidis

Γεννήθηκε το 1961. Είναι κάτοχος Πτυχίου στα Οικονομικά (κύριο θέμα Λογιστική, δευτερεύον θέμα Οικονομικά) και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Executive MBA) από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας.

Έχει εκτεταμένη εμπειρία, κυρίως στο Χρηματοοικονομικό Τομέα, σε μεγάλα πολυεθνικά και περιφερειακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Αυστραλία, Ασία και Μέση Ανατολή. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1984 στην ANZ Bank στη Μελβούρνη, Αυστραλία και το 1997 έγινε Γενικός Διευθυντής Χώρας της ANZ Bank στη Σρι Λάνκα. Το 2000, εντάχθηκε στη Standard Chartered Bank PLC όπου η τελευταία του θέση ήταν αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου και Περιφερειακού Επικεφαλής, Organisation & Client Coverage MENAP (2003-2009). Το 2009, εντάχθηκε στη Mashreqbank P.S.C., κατέχοντας τις θέσεις του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Επικεφαλής Διεθνούς Τραπεζικής και Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων Ομίλου (2009-2015) και Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Επικεφαλής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου (2015-2017). Το 2017, εντάχθηκε στη Noor Bank P.J.S.C. στο Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2020 μετά την εξαγορά της Noor Bank από τη Dubai Islamic Bank. Τον Ιούλιο του 2020, εντάχθηκε στην Al Ghurair Investment L.L.C. ως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Ομίλου. Είναι επίσης μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mashreqbank P.S.C.

Είναι μέλος του Australian Institute of Company Directors από το 2019, μέλος του Australian Business Council U.A.E. από το 2015 και Μέλος (Fellow) του Australian Institute of Bankers από το 1988.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 18 Ιουνίου 2021. Είναι Μέλος των Επιτροπών Ελέγχου και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.