Μέλος ΔΣ

Kristofer Richard Kraus

Γεννήθηκε το 1970 στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Σπούδασε Οικονομικά (B.Sc. with Majors in Multinational Management and Finance) στο Wharton School, University of Pennsylvania στις Η.Π.Α.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 στην Credit Suisse First Boston, με βάση τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια των έντεκα χρόνων του στην επενδυτική τράπεζα, επικεντρώθηκε σε fixed income structuring and trading, με τα προϊόντα να περιλαμβάνουν εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, τίτλους που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία και δομημένα προϊόντα. Από το 2003 μέχρι το Μάιο του 2005, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και συν-επικεφαλής του Global CLO/CDO Group.

Από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Barclays Capital στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας την αναμόρφωση του structuring group και επεκτείνοντας το έτσι ώστε να περιλαμβάνει agency και proprietary trading, capital raising και quantitative analytics.

Από τον Ιούνιο του 2010, είναι στην Pacific Investment Management Company (PIMCO): Μέχρι το 2013 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Financial Institutions Advisory, με βάση τη Νέα Υόρκη, επικεφαλής ομάδων asset specialists που συμβουλεύουν πάνω σε bespoke restructuring και έργα αποτίμησης ισολογισμού για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ρυθμιστικούς οργανισμούς. Από το 2014 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Portfolio Management, εστιάζοντας σε Ευρωπαϊκές επενδυτικές στρατηγικές για τα εναλλακτικά ταμεία της PIMCO (με βάση το Λονδίνο από το Σεπτέμβριο του 2016 και τη Νέα Υόρκη από τον Οκτώβριο του 2019).

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 19 Ιουνίου 2019. Είναι Μέλος των Επιτροπών Διαχείρισης Κινδύνων και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.