Μέλος ΔΣ

Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου

Γεννήθηκε το 1972. Αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Κύκκου στη Λευκωσία και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι Εγκεκριμένη Λογιστής – Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Άρχισε την καριέρα της στο διεθνή ελεγκτικό και συμβουλευτικό οίκο Arthur Andersen στο Λονδίνο και στη Βοστώνη, όπου εργάστηκε για έξι χρόνια στις Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικών Αγορών και Διαχείρισης Επενδύσεων αντίστοιχα. Το πελατολόγιό της περιλάμβανε μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο διεθνή Οίκο Πιστοληπτικής Αξιολόγησης Thomson Financial Bankwatch (αγοράστηκε από τη Fitch Ratings) ως Αντιπρόεδρος και ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση τραπεζών και τραπεζικών συστημάτων στη Ρωσία, Νότια Αφρική, Ελλάδα και Κύπρο.

Το 1999 ανέλαβε Διευθύντρια Υπηρεσίας Επενδυτικών Σχέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και ακολούθως Διευθύντρια Υπηρεσίας Στρατηγικής Ομίλου. Το 2012 ιδιώτευσε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες της στο Υπουργείο Οικονομικών σε τραπεζικά θέματα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup το Μάρτιο του 2013. Υπηρέτησε ως μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Από τα τέλη Νοεμβρίου 2013 εργάζεται στη Wargaming Group Ltd και έχει υπηρετήσει σε ευρύ φάσμα θέσεων. Σήμερα διατελεί Chief of Staff του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013. Είναι Μέλος των Επιτροπών Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης και Μετασχηματισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.