Μέλος ΔΣ

Μάριος Μαραθεύτης

Γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Οικονομικά (B.Sc.) και Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά (M.Sc.) στο Πανεπιστήμιο του Warwick στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 σαν Λειτουργός Δανειοδοτήσεων στην Alpha Bank (Cyprus) Ltd. Το 2002, εντάχθηκε στη Standard Chartered Bank στο Λονδίνο σαν Senior FX Strategist μέχρι το 2007, όταν μετακόμισε στο Ντουμπάι ως Head MENA Research, κτίζοντας την Ερευνητική ομάδα για τη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, και ακολούθως το 2010 ως Head of Research West, υπεύθυνος για όλη την έρευνα και τους αναλυτές στη Μέση Ανατολή, Αφρική, Νότια Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το 2012, έγινε Chief Economist της Standard Chartered Bank, με βάση το Ντουμπάι, υπεύθυνος για την “εσωτερική άποψη” πάνω σε οικονομικά, χρηματοοικονομικές αγορές και γεωπολιτικά. Ήταν ανώτερος διευθύνων σύμβουλος και μέλος της ομάδας Global Leadership της τράπεζας, εργαζόμενος με το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο πάνω στη στρατηγική του ομίλου. Από το 2015 μέχρι το 2018, ήταν επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Γερμανικής δεξαμενής σκέψης Stern Stewart Institute. Από το 2018 μέχρι το 2021, ήταν Ανώτατος Οικονομικός Σύμβουλος για την Governance Creed στο Ντουμπάι, εταιρεία που εργάζεται με ανώτατα διευθυντικά στελέχη και διοικητικά συμβούλια και ειδικεύεται σε θέματα διακυβέρνησης, στρατηγικής και κινδύνων.

Από το 2021, είναι ο Ανώτατος Οικονομολόγος του Υπουργείου Οικονομικών του Αμπού Ντάμπι, επικεφαλής του τμήματος υπεύθυνου για οικονομική έρευνα πάνω στην τοπική, περιφερειακή και παγκόσμια οικονομία.

Εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Αυγούστου 2019. Είναι Μέλος των Επιτροπών Διαχείρισης Κινδύνων και Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.