Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος

Stephen John Albutt

Γεννήθηκε το 1968. Αποφοίτησε από το Wesley College στο Perth της Αυστραλίας και σπούδασε Εμπορικά (Bachelor of Commerce) στο University of Western Australia. Είναι Εγκεκριμένος Λογιστής – Μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales από το 1994.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 στο διεθνή ελεγκτικό και συμβουλευτικό οίκο Arthur Andersen στο Perth. Αργότερα τον ίδιο χρόνο μετακινήθηκε στο Λονδίνο στον Τομέα Financial Markets της Andersen, όπου ανέλαβε ελεγκτική και συμβουλευτική εργασία για διάφορους πελάτες. Το 1996 εργοδοτήθηκε από την επενδυτική τράπεζα BZW στο Λονδίνο και το Τόκυο, ως Διευθυντής Finance Global Projects πριν μετακινηθεί στους J Henry Schroder στο Λονδίνο το 1997 ως Διευθυντής στην Ομάδα Δομημένων Προϊόντων. Το 2000, μετά την εξαγορά των J Henry Schroder από την Citi, εντάχθηκε στην Citigroup Global Markets στο Λονδίνο στην Ομάδα των Corporate Equity Derivatives, όπου εγκαθίδρυσε το European margin loan business και το synthetic convertible business. Το 2007 εργοδοτήθηκε από τη Morgan Stanley στο Hong Kong, ως Executive Director / Head of Structured Equity, εγκαθιδρύοντας την Ομάδα Structured Equity της Επενδυτικής Τραπεζικής Ασίας της Morgan. Ακολούθως, το 2010, εντάχθηκε στη Citigroup Global Markets στο Hong Kong ως Co-Head of Equity Structured Solutions, Asia Pacific, όπου εγκαθίδρυσε το Citi’s structured equity franchise στην Ασία. Επέστρεψε στην Αγγλία το 2014 για να ασχοληθεί με προσωπικά του ενδιαφέροντα.

Διορίστηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 και Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος στις 28 Αυγούστου 2019. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και Μέλος της Επιτροπής Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.