Το πρώτο βήμα για ασφαλείς τραπεζικές εργασίες είναι η χρήση μόνο των επίσημων καναλιών της Τράπεζας.

Επίσημα Κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας

Επίσημος Ιστότοπος & Online Banking της Ελληνικής Τράπεζας

Χρησιμοποίησε πάντοτε τον επίσημο ιστότοπό μας, https://www.hellenicbank.com ή https://hbcy.me, για να ενημερωθείς για την τράπεζα, τις υπηρεσίες μας, για πρόσβαση στο Online Banking, ή για να αναζητήσεις βοήθεια.

Πριν καταχωρήσεις οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες ή κωδικούς (όπως το username και password του Web Banking), έλέγξε διπλά ότι βρίσκεσαι στη σωστή σελίδα: κοίταξε προσεχτικά την διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησής (browser) σου και επιβεβαίωσε ότι ξεκινά με https://www.hellenicbank.com/. Εάν όχι, κλείσε τη σελίδα, και μην εισάγεις οποιεσδήποτε πληροφορίες.


​​​​​​​Συμβουλή: Για να συνδεθείς με ασφάλεια στο Online Banking, εισήγαγε εσύ τη διεύθυνση (μη αυτόματα), χρησιμοποίησε ένα υφιστάμενο σελιδοδείκτη (bookmark), ή χρησιμοποίησε μια δημοφιλή μηχανή αναζήτησης όπως το Google για να αναζητήσεις για την Ελληνική Τράπεζα. Βεβαιώσου ότι η ιστοσελίδα αρχίζει με HTTPS και ότι η διεύθυνση είναι ορθή. Εάν έχεις αμφιβολίες, πάτησε στην κλειδαριά και ψάξε για τον ιδιοκτήτη ο οποίος πρέπει να είναι ο «HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LTD.»  


Πρόσεξε από τις επιθέσεις phishing!

Όταν λαμβάνεις ηλεκτρονικά μηνύματα (emails) από άγνωστους αποστολείς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκπροσωπούν την Ελληνική Τράπεζα και σε παραπέμπουν σε ένα ιστότοπο μέσω συνδέσμου (link) ή συνημμένου στο email, ή σου ζητούν να αποκαλύψεις προσωπικές ή ευαίσθητες πληροφορίες λογαριασμών. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην απαντήσεις ή να πατήσεις σε τέτοιους συνδέσμους, εκτός και αν έχεις προηγουμένως επικοινωνήσει με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο 8000 9999 ή στο contact@hellenicbank.com για να επιβεβαιώσεις ότι το email στάλθηκε από την Τράπεζα. Για να είσαι ασφαλής, να επισκέπτεσαι πάντα το https://www.hellenicbank.com για τη σύνδεσή σου με το Online Banking και να μην εμπιστεύεσαι άλλους συνδέσμους (links).


Για να παραμείνεις ασφαλής όταν εκτελείς τραπεζικές εργασίες online, λάβε υπόψη τα ακόλουθα μέτρα:

 1. Το username και ο κωδικός σου είναι αυστηρώς προσωπικά! Μην τα αποκαλύψεις σε κανέναν!
 2. Ορίσε έναν ισχυρό κωδικό στο Web Banking. Εάν χρειαστεί να τον αποθηκεύσεις, τότε επίλεξε ένα μέρος όπου μόνο εσύ έχεις πρόσβαση.
 3. Μην αποκαλύπτεις ποτέ τους κωδικούς μιας χρήσης (OTP) σε κανένα! Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας δεν θα σου τους ζητήσουν ποτέ!
 4. Απόφυγε να χρησιμοποιείς ασύρματα δίκτυα (Wi-Fi) σε δημόσια μέρη για να εκτελέσεις πληρωμές. Συνιστούμε τη χρήση σύνδεσης 4G  ή εναλλακτικά ένα έμπιστο κρυπτογραφημένο Wi-Fi.
 5. Προστάτεψε όλες τις συσκευές σου (υπολογιστή, φορητό υπολογιστή, ταμπλέτα, έξυπνο κινητό) κλειδώνοντάς τες με τη χρήση κωδικού, μοτίβου ή βιομετρικού.
 6. Προσάρμοσε τις ρυθμίσεις της συσκευής σου ώστε να κλειδώνει αυτόματα όταν δεν είναι σε χρήση.
 7. Μην αφήνεις ποτέ τη συσκευή σου χωρίς επίβλεψη ενώ είσαι συνδεδεμένος και πάντα να αποσυνδέεσαι όταν τελειώσεις.
 8. Αν από καιρό σε καιρό έχουν άλλοι πρόσβαση στη συσκευή σου, τότε απόφυγε τη χρήση λειτουργιών όπως «Να θυμάσαι τον κωδικό μου» ή την αυτόματη συμπλήρωση από το πρόγραμμα περιήγησής σου.
 9. Διατήρησε το λογισμικό των συσκευών σου ενημερωμένο. 

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μείνετε ενημερωμένοι ακολουθώντας τους επίσημους λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Οι επίσημοι λογαριασμοί είναι η μόνη πηγή που πρέπει να εμπιστεύεσαι ώστε να ενημερώνεσαι και να επικοινωνείς με την τράπεζα online. Εάν λάβεις μηνύματα ή δεις αναρτήσεις από άλλους λογαριασμούς, μην απαντήσεις ή βασιστείς στις πληροφορίες που παρέχουν εάν δεν επικοινωνήσεις πρώτα με τα επίσημα κανάλια που καταγράφουμε εδώ, ώστε να επιβεβαιώσεις την αυθεντικότητα τους.


Οι επίσημοι λογαριασμοί μας είναι:


Στο Facebook, ψάχνε πάντα για το μπλε σήμα δίπλα από το όνομα του λογαριασμού. Το σήμα επιβεβαιώνει ότι είσαι στην επίσημη σελίδα της τράπεζας!

Εφαρμογή για κινητές συσκευές (Mobile App)

Η εφαρμογή μας (mobile app) για κινητές συσκευές παρέχει απλή και εύκολη τραπεζική όπου και να βρίσκεσαι. Για να μάθεις περισσότερα και να κατεβάσεις το app, επισκέψου το https://m.hellenicbank.com.

Για ασφάλεια εν κινήσει, ακολούθησε τις πιο κάτω συμβουλές:

 1. Χρησιμοποίησε πάντα την τελευταία έκδοση του app. Η τελευταία έκδοση παρέχει τόσο την καλύτερη εμπειρία όσο και την καλύτερη ασφάλεια.
 2. Όρισε ένα μηχανισμό κλειδώματος στη συσκευή σου (ταμπλέτα, έξυπνο κινητό), όπως PIN ή βιομετρικά, για να αποτρέψεις την πρόσβαση άλλων στις πληροφορίες σου.
 3. Προσάρμοσε τις ρυθμίσεις της συσκευής σου ώστε να κλειδώνει αυτόματα όταν η συσκευή σου δεν είναι σε χρήση.
 4. Να είσαι προσεκτικός με τις εφαρμογές που εγκαθιστάς στις κινητές σου συσκευές. Ενδέχεται να είναι κακόβουλες και να προσπαθήσουν να διαβάσουν τα μηνύματα, ή να υποκλέψουν τους κωδικούς και τις προσωπικές σου πληροφορίες.

Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών

Εάν χρειάζεσαι βοήθεια κάλεσέ μας στο 8000 9999 (ή στο +357 22500500 από το εξωτερικό).

Συμβουλή: Εάν επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου (μέσω τηλεφώνου, γραπτού μηνύματος SMS, ή email) και ισχυρίζεται ότι είναι από την τράπεζα, τότε εάν έχεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αμφιβολία κάλεσέ μας για να επιβεβαιώσεις ότι το αίτημα προέρχεται από εμάς πριν αποκαλύψεις οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα! Ποτέ μην αποκαλύψεις τα PIN, κωδικούς, ή OTP σου σε κανένα!