Σημείωση Ασφάλειας

Μια επιβεβαίωση σχετικά με τις ευθύνες σου όταν χρησιμοποιείς τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας

Δεν θα επικοινωνήσουμε ποτέ μαζί σου μέσω τηλεφώνου, SMS ή email, ζητώντας σου να:

 • Μεταφέρεις λεφτά από το λογαριασμό σου για λόγους ασφάλειας ή για να σε προστατεύσουμε από τυχόν απάτη.
 • Αποκαλύψεις το PΙΝ της κάρτας σου, το συνθηματικό του Web Banking, το One Time Password που μπορεί να έχεις παραλάβει.
 • Μας δώσεις πρόσβαση στη συσκευή σου για να δούμε ή να διαχειριστούμε τους λογαριασμούς σου.

Σε περίπτωση μιας πληρωμής που δεν αναγνωρίζεις (μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή)

 • Ενημέρωσέ μας άμεσα καλώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών της Τράπεζας (8000-9999) ή επισκέψου το πλησιέστερο κατάστημά μας.

 • Σε περίπτωση που οφείλεται σε δικό μας λάθος, θα σου επιστρέψουμε  σύντομα το ποσό της συναλλαγής καθώς και όποιες τυχόν επιπλέον επιβαρύνσεις.

 • Μπορεί να μην σου επιστρέψουμε το ποσό πληρωμής όταν έχεις όντως επιβεβαιώσει τη συναλλαγή, ακολουθώντας όλα τα απαιτούμενα από την Τράπεζα βήματα επαλήθευσης και έγκρισής της, μας ειδοποίησες αφού πέρασαν 13 μήνες από την ημερομηνία εκτέλεσης της πληρωμής ή ενήργησες με δόλο ή αμέλεια.

  Επιπλέον, δεν θα σου επιστραφούν τα χρήματα εάν δεν προστάτευσες τον λογαριασμό σου από το να εκτεθεί σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να διευκολύνεις την πρόσβαση σε τρίτο πρόσωπο. Σε αυτό περιλαμβάνονται ενδεικτικά το ότι δεν φρόντισες να διατηρήσεις μυστικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Web Banking ή το PIN σου, ή μοιράστηκες τα συνθηματικά και τους κωδικούς πρόσβασής σου με τρίτους. 

  Τυχόν απώλεια ή κλοπή της κάρτας ή του κινητού σου τηλεφώνου και η μη έγκαιρη ενημέρωση μας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μη επιστροφή του ποσού πληρωμής.
  ​​​​​​​
 • Περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις στους Βασικούς Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης Υπηρεσιών της Ελληνικής Τράπεζας (οι "Βασικοί Όροι")

Μείνε ασφαλής

 • Εάν επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου, προσποιούμενος ότι είναι από την Τράπεζα και σου ζητήσει να μεταφέρεις χρήματα από έναν λογαριασμό σου, κλείσε το τηλέφωνο αμέσως.. Είναι απάτη!

 • Μην εμπιστεύεσαι τον αριθμό που εμφανίζεται στην οθόνη σου.  Εάν δεν είσαι σίγουρος για το ποιος σε καλεί, τερμάτισε την κλήση και προσπάθησε να καλέσεις σε έναν αριθμό που γνωρίζεις, όπως πχ. το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών της Τράπεζας (8000-9999).

 • Εάν λάβεις ένα email ή κάποιο γραπτό μήνυμα που δεν το περιμένεις, μην ανοίξεις κανένα σύνδεσμο (link) ή επισυναπτόμενο περιέχεται σε αυτό.

 • Μην χρησιμοποιείς συνδέσμους που έλαβες για να συνδεθείς στα Ηλεκτρονικά κανάλια της Τράπεζας. Πληκτρολόγησε πάντα τη διεύθυνση της σελίδας της Τράπεζας στον browser σου (www.hellenicbank.com) ή χρησιμοποίησε το Hellenic Bank Mobile App

 • Διάβαζε προσεκτικά τις ειδοποιήσεις που λαμβάνεις από την Τράπεζα στο κινητό σου (SMS, Push Notifications) ή μέσω Web & Mobile Banking.  Αν δεν είσαι εσύ αυτός που πραγματοποιεί τις ενέργειες που περιγράφονται, μην χρησιμοποιήσεις ή μοιραστείς με άλλον το OTP που σου στείλαμε και επικοινώνησε αμέσως με το  Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών της Τράπεζας (8000-9999).