Ορισμός προγράμματος περιήγησης και κινητής συσκευής ως αξιόπιστα

Πρόσθετη ασφάλεια όταν συνδέεσαι στα ψηφιακά κανάλια τραπεζικής

Ο τρόπος με τον οποίο συνδέεσαι σύντομα θα αλλάξει

Ενισχύουμε την ασφάλεια κατά τη σύνδεση για να μειώσουμε τις απάτες.

 • Γιατί συμβαίνει αυτή η αλλαγή;  
 • Πώς με επηρεάζει η αλλαγή;
 • Τι πρέπει να κάνω;
 • 1

  Γιατί συμβαίνει αυτή η αλλαγή;

  Ο τρόπος με τον οποίο συνδέεσαι στο Web Banking και στην εφαρμογή για κινητά σύντομα  θα αλλάξει. Σύμφωνα με το νόμο της ΕΕ (PSD2), πρέπει κάθε 90 ημέρες να σου ζητούμε  να ορίσεις ως αξιόπιστο το πρόγραμμα περιήγησης με το οποίο συνδέεσαι. Αυτό σημαίνει ότι την μέρα εφαρμογής της αλλαγής θα σου ζητήσουμε να καταχωρήσεις ένα πρόσθετο έλεγχο ταυτότητας χρησιμοποιώντας ένα OTP.

 • 2

  Πώς με επηρεάζει η αλλαγή;

  Η αλλαγή θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο συνδέεσαι στο Web Banking και στην εφαρμογή για κινητά.  Κάθε 90 ημέρες θα σου ζητείται να ορίσεις το πρόγραμμα περιήγησης ή την εφαρμογή ως αξιόπιστο, μέσω της χρήσης ενός κωδικού OTP (One time passcode) είτε μέσω SMS είτε μέσω συσκευής Digipin. Αυτό μας βοηθάει να γνωρίζουμε ότι είσαι εσύ συνδεδεμένος και όχι κάποιος άλλος.

  Ο νέος αυτός κανονισμός, που εφαρμόζεται σε όλη την Κύπρο, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την ασφάλειά σου και να μειώσει τις απάτες . Αν δεν έχεις ρυθμίσει το SMS OTP ή δεν έχεις μια συσκευή Digipin, θα σου ζητηθεί να συμπληρώσεις μια διαδικασία εγγραφής πριν συνδεθείς.

 • 3

  Τι πρέπει να κάνω;

  Όταν εφαρμοστεί η αλλαγή, θα πρέπει να καταχωρήσεις έναν κωδικό πρόσβασης (OTP) όταν συνδέεσαι στο Web Banking ή στην εφαρμογή κινητού.

  • - Εάν έχεις ρυθμίσει το SMS OTP, ένας κωδικός OTP θα σταλεί στον εγγεγραμμένο αριθμό τηλεφώνου σου και θα σου ζητηθεί να ρυθμίσεις το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή από την οποία συνδέεσαι ως "Αξιόπιστή"
   - Εάν διαθέτεις συσκευή Digipin, θα πρέπει να καταχωρήσεις έναν κωδικό Digipin από τη συσκευή σου όταν συνδέεσαι και να ορίσεις το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή σου ως "αξιόπιστη".
   - Υπό την προϋπόθεση ότι έχεις ορίσει το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή ως αξιόπιστη, η διαδικασία αύτη θα γίνεται μόνο μια φορά κάθε 90 μέρες, διαφορετικά θα πρέπει να καταχωρείς ένα OTP σε κάθε σύνδεση.

  Τα πιο κάτω βήματα θα σε βοηθήσουν να ετοιμαστείς για τα επιπλέον μέτρα ασφάλειας;

  1. Έλεγξε και ενημέρωσε τον αριθμό τηλεφώνου σου και ενεργοποίησε το SMS OTP, ώστε να μπορέσουμε να σου στείλουμε τον κωδικό μιας χρήσης.

  2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή Digipin αν έχεις

  3. Όταν σου ζητηθεί, όρισε το πρόγραμμα περιήγησης η τη συσκευή σου ως αξιόπιστη. Ορίζοντας το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή από την οποία συνδέεσαι ως "Αξιόπιστή” μπορούμε να καθορίσουμε ότι εσύ συνδέθηκες και όχι κάποιος άλλος.

Βρες περισσότερες πληροφορίες εδώ

Εξουσιοδότηση συναλλαγών με SMS

Ένας ασφαλής τρόπος έγκρισης συναλλαγών μέσω ενός απλού μηνύματος

SMS OTP

Digipin Device

Σύνδεση και έγκριση λογαριασμών με συσκεύη Digipin

Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών

Το προσωπικό μας είναι έτοιμο να ακούσει τα παράπονα, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου. Μέσω του Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών μπορείς να λάβεις καθοδήγηση και απαντήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το Web Banking και την εφαρμογή για κινητά, να ελέγξεις την κατάσταση λογαριασμού σου, να αιτηθείς Προσωπικό Αριθμό Αναγνώρισης (PIN) για τις τραπεζικές σου κάρτες κ.α.