Συχνές Ερωτήσεις

Πελάτες Ελληνικής Τράπεζας

Πληροφορίες για πελάτες Ελληνικής Τράπεζας

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας ή χρησιμοποίησε τη νέας μας υπηρεσία chatbot για να δεις αν οι ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί.

Παραλαμβάνω εμβάσματα από το εξωτερικό. Θα υπάρξει κάποια αλλαγή για την οποία πρέπει να ενημερωθώ;

Η παραλαβή των εμβασμάτων θα συνεχιστεί κανονικά όπως και προηγουμένως. Ανεξαρτήτως, εισηγούμαστε όπως στην πορεία ενημερώσετε τους συνεργάτες σας/ αποστολείς εμβασμάτων ως προς το νέο ΙΒΑΝ σας. Το νέο ΙΒΑΝ θα εμφανίζεται στη Μηνιαία Κατάσταση Λογαριασμού (Statement) που θα σας αποστέλλουμε μετά την ενσωμάτωση. Θα μπορείτε επίσης να εφοδιαστείτε με τα νέα IBAN σας σε επόμενη επίσκεψη σας σε οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας και από το Web Banking και το Mobile App ή επικοινωνώντας στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό). Για τον νέο αριθμό λογαριασμού σας, θα λάβετε σχετική επιστολή μετά τις 16/09/2019.

Τυχόν εμβάσματα που θα ληφθούν μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 13/09/2019, θα πιστωθούν στον λογαριασμό σας τη Δευτέρα 16/09/2019. Για σκοπούς υπολογισμού των τόκων, θα προσμετρήσουν με τη σωστή ημερομηνία αξίας, δηλαδή της Παρασκευής 13/09/2019.

Οι μόνιμες μεταφορές μου εντός και εκτός Τράπεζας θα επηρεαστούν; (π.χ. αποπληρωμή δανείων)

Όχι, οι μόνιμες εντολές σας εντός και εκτός Τράπεζας δεν θα επηρεαστούν.

Οι άλλες τράπεζες / κυβερνητικές υπηρεσίες θα ενημερωθούν για τις αλλαγές στους λογαριασμούς μου;

Όσον αφορά εισερχόμενα εμβάσματα από άλλες τράπεζες ή από κυβερνητικές υπηρεσίες προς τον λογαριασμό σας στην Ελληνική Τράπεζα, έχουμε φροντίσει για την απρόσκοπτη διεκπεραίωση τους.Δεν θα χρειαστεί οποιαδήποτε ενέργεια από μέρους σας.

Ως πελάτης της ΕΤ, ποιες υπηρεσίες μπορώ να επωφεληθώ στα Καταστήματα της πρώην ΣΚΤ;

Μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση των συστημάτων των δύο τραπεζών, θα συνεχίσουμε να σας εξυπηρετούμε από το υφιστάμενο κατάστημα σας.

Είμαι λήπτης επιδόματος ΕΕΕ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα). Συνήθως αυτό πιστώνεται στο λογαριασμό μου στα μέσα του μήνα. Θα υπάρξει οποιαδήποτε καθυστέρηση;

Αντιθέτως, έχουμε προβεί σε ειδική διευθέτηση με τα αρμόδια υπουργεία και το επίδομά σας θα σταλεί τρεις μέρες νωρίτερα. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.