Συχνές Ερωτήσεις Πελατών Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Καταθέσεις

Βοήθεια για Καταθέσεις

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Τι θα συμβεί στις καταθέσεις μου;

Οι καταθέσεις σας στη ΣΚΤ δεν θα επηρεαστούν. Θα μεταφερθούν ως έχουν. Αν σε μεταγενέστερο στάδιο αλλάξει κάτι, η ΕΤ θα σας ενημερώσει έγκαιρα, όπως κάνει πάντα με τους πελάτες της, βάσει και των σχετικών νομοθεσιών και οδηγιών της Κεντρικής Τράπεζας.

Είναι εξασφαλισμένες;

Οι καταθέσεις μέχρι το ποσό των €100.000 είναι εξασφαλισμένες, βάσει της οδηγίας που διέπει τις καταθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ΕΤ διατηρεί πολύ ικανοποιητικούς δείκτες ρευστότητας και κεφαλαιουχικής επάρκειας.

Θα ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις που αφορούν λογαριασμούς ταμιευτηρίου και τρεχούμενους λογαριασμούς της ΣΚΤ ή θα υπάρξουν αλλαγές;

Αρχικά θα ισχύουν οι ίδιοι όροι.  Μελλοντικά θα υπάρξουν αλλαγές αφού όλοι οι λογαριασμοί, σταδιακά, θα προσαρμοσθούν στα δεδομένα της ΕΤ. Οποιεσδήποτε αλλαγές υπάρξουν, θα σας κοινοποιηθούν έγκαιρα.

Τι θα γίνει με τις προθεσμιακές καταθέσεις; Θα ισχύουν οι ίδιοι όροι;

Οι όροι για τις προθεσμιακές καταθέσεις θα παραμείνουν οι ίδιοι, μέχρι και τη λήξη τους. Στην ανανέωση τους θα προσαρμοσθούν στα δεδομένα της ΕΤ. 

Θα αλλάξουν τα επιτόκια στις καταθέσεις ή/και στα δάνεια μου;

Τα τραπεζικά επιτόκια διαφοροποιούνται από καιρού εις καιρό και όλοι οι πελάτες ενημερώνονται εγκαίρως.

Η ΕΤ προσφέρει χαμηλότερα καταθετικά επιτόκια;

Το ύψος των επιτοκίων, τόσο των καταθετικών όσο και των δανειστικών, καθορίζεται από τις εκάστοτε συνθήκες της αγοράς. Είναι γεγονός ότι η τάση των τελευταίων χρόνων, συνολικά στο τραπεζικό σύστημα είναι πτωτική.

Αν διατηρώ λογαριασμό και στην ΕΤ και στην ΣΚΤ, μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα μεταξύ των λογαριασμών;

Ναι, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων μεταξύ των δύο Τραπεζών, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.

Τι γίνεται στην περίπτωση που αποφασίσω να συγκεντρώσω τις τραπεζικές μου διευκολύνσεις με την ΣΚΤ και ΕΤ σε ένα Κατάστημα;

Αυτή είναι και η δική μας επιθυμία, όλοι οι λογαριασμοί κάθε πελάτη να εξυπηρετούνται από ένα υπεύθυνο κατάστημα. Ναι, θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα, κατόπιν σχετικού αιτήματος. 

Θα αλλάξει ο Λειτουργός που με εξυπηρετεί μετά την ενσωμάτωση; Αν διατηρώ λογαριασμούς και άλλες τραπεζικές διευκολύνσεις και με τις δύο Τράπεζες θα μπορώ να επιλέξω ποιος Λειτουργός θα με εξυπηρετεί;

Είναι πολύ πιθανόν, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού που θα επέλθει στο δίκτυο καταστημάτων, να αλλάξει ο λειτουργός που σας εξυπηρετεί. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε εγκαίρως για τυχόν αλλαγές. Σημασία έχει ότι θα σας εξυπηρετούν άριστα εκπαιδευμένοι λειτουργοί και θα λαμβάνετετην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Θα μπορώ να εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το βιβλιάριο επιταγών μου της ΣΚΤ;

Ναι δεν αλλάζει κάτι. Από τις 10 Σεπτεμβρίου στους πρώην πελάτες της ΣΚΤ  θα εκδίδονται βιβλιάρια της Ελληνικής Τράπεζας.

Θα μεταφερθούν και συνεχιστούν από την ΕΤ όλες οι μόνιμες εντολές που έχω στην ΣΚΤ;

Οι μόνιμες εντολές θα συνεχίσουν να εκτελούνται ως έχουν.  Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα.

Οι χρεωστικές και πιστωτικές μου κάρτες θα δουλεύουν ως συνήθως;

Φυσικά, όλες οι κάρτες θα είναι σε πλήρη λειτουργία και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται σε όλες τις ΑΤΜ (ΣΚΤ & ΕΤ) και τα καταστήματα. Επιπρόσθετα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου και αφού ολοκληρωθεί θεσμικά η ενοποίηση των δύο Τραπεζών δεν θα υπάρχει καμία χρέωση όταν χρησιμοποιούνται ΑΤΜ της ΕΤ από πελάτες της ΣΚΤ.

Θα υπάρξει οποιαδήποτε διακοπή στην παραλαβή εμβασμάτων από το εξωτερικό λόγω της ενσωμάτωσης;

Όχι, δεν θα υπάρξει καμία διαφοροποίηση για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα εμβάσματα.

Τι γίνεται με το σχολικό ταμιευτήριο ανηλίκων;

Όλοι οι υφιστάμενοι λογαριασμοί στην κατηγορία αυτή προς το παρόν παραμένουν ως έχουν.