Συχνές Ερωτήσεις Πελατών Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Εξυπηρέτηση Πελατών

Βοήθεια για Εξυπηρέτηση Πελατών

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας ή χρησιμοποίησε τη νέας μας υπηρεσία chatbot για να δεις αν οι ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί.

Τι αλλάζει από τις 16/09/2019 για τους πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας και της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (πρώην ΣΚΤ);

Στις 16/09/2019 θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ενσωμάτωση των εργασιών της πρώην ΣΚΤ στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας. Ως εκ τούτου, από την εν λόγω ημερομηνία, όλοι οι πελάτες μας θα μπορούν να εξυπηρετούνται από οποιοδήποτε κατάστημα ή Επιχειρηματική Μονάδα της Ελληνικής Τράπεζας παγκύπρια.

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με την Ελληνική Τράπεζα;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό), να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, ή οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter) στις σελίδες της Τράπεζας. 

Πώς μπορώ να μάθω ποιος είναι ο υπεύθυνος του λογαριασμού μου; Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί του;

Με ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό) ή σε οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, οι συνάδελφοι θα σας δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου του λογαριασμού σας. 

Θα έχω τη δυνατότητα να μεταφερθούν οι λογαριασμοί μου σε κατάστημα της δικής μου επιλογής;

Θα μπορείτε να εξυπηρετείστε από οποιοδήποτε κατάστημα του μεγαλύτερου δικτύου καταστημάτων στην Κύπρο, αλλά θα έχετε και τη δυνατότητα να μεταφερθείτε σε κατάστημα της επιλογής σας. 

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;

Βάσει του σχεδιασμού μας η πλήρης ενσωμάτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 15 μήνες.

Ο αριθμός του λογαριασμού μου θα αλλάξει; Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τον νέο αριθμό λογαριασμού μου;

  1. αριθμός λογαριασμού θα αλλάξει. Τονίζουμε όμως ότι ο υφιστάμενος αριθμός λογαριασμού σας παραμένει σε ισχύ και η ενσωμάτωση δεν θα επηρεάσει τις συνήθεις συναλλαγές σας. Για τον νέο αριθμό λογαριασμού σας, θα λάβετε σχετική επιστολή μετά τις 16/09/2019. Επίσης, θα μπορείτε να ενημερωθείτε για τον νέο αριθμό λογαριασμού σας από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, από το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών ή από το Web Banking και Mobile App,  αν είστε συνδρομητές. 

 

Το ΙΒΑΝ και το BIC του λογαριασμού μου θα αλλάξουν;

Ναι, θα αλλάξουν. Το γεγονός αυτό όμως δεν επηρεάζει τις συναλλαγές σας, αφού παράλληλα θα ισχύουν και τα προηγούμενα IBAN και BIC του λογαριασμού σας.

Το νέο ΙΒΑΝ θα εμφανίζεται στη Μηνιαία Κατάσταση Λογαριασμού (Statement) που θα σας αποστέλλουμε από τις 16/09/2019 και έπειτα. Το νέο BIC είναι το HEBACY2N, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται με τον νέο λογαριασμό που θα σας κοινοποιηθεί.

Για το νέο IBAN και BIC του λογαριασμού σας θα μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας ή από το Web Banking / Mobile App, αν είστε συνδρομητής. Για να πάρετε πιστοποιητικό με το νέο σας IBAN, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό).

Είμαι ήδη πελάτης της Ελληνικής Τράπεζας, αλλά και της πρώην ΣΚΤ, αυτό σημαίνει ότι πλέον θα έχω δύο διαφορετικούς αριθμούς πελάτη;

Για κοινούς πελάτες μας θα διατηρηθεί μόνο ο αριθμός πελάτη (CIF) της Ελληνικής Τράπεζας. Ως εκ τούτου, όλοι οι λογαριασμοί σας στην πρώην ΣΚΤ, που είχαν μεταφερθεί στην Ελληνική Τράπεζα στις 03/09/2018, θα μεταφερθούν κάτω από τον υφιστάμενο αριθμό πελάτη της Ελληνικής Τράπεζας. Εάν τυχόν αυτό δεν έχει συμβεί, δηλαδή δεν βλέπετε όλους τους λογαριασμούς σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το κατάστημά σας. Σε περίπτωση που έχετε κοινό λογαριασμό με άλλο/άλλους συνδικαιούχο/ους, θα έχετε διαφορετικούς αριθμούς πελάτη.

Αν έχω ένα τρεχούμενο λογαριασμό στην Ελληνική Τράπεζα και ένα στην πρώην ΣΚΤ τώρα θα έχω δύο τρεχούμενους λογαριασμούς;

Ναι, θα έχετε δύο τρεχούμενους λογαριασμούς. Ο τύπος του λογαριασμού θα παραμείνει ως έχει.

Θα μπορώ να εξυπηρετηθώ με τον παλιό αριθμό λογαριασμού που είχα στην πρώην ΣΚΤ;

Ναι, θα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με τον παλιό αριθμό λογαριασμού σας. Ταυτόχρονα, θα μπορείτε να προμηθευτείτε τον νέο αριθμό λογαριασμού σας από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, από το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών ή από το Web Banking / Mobile App, αν είστε συνδρομητής.

Τα όρια στους λογαριασμούς και στις κάρτες παραμένουν ως έχουν;

Ναι, όλες οι τραπεζικές - πιστωτικές διευκολύνσεις σας θα μεταφερθούν χωρίς να αλλάξει κάτι.

Οι διευκολύνσεις / το όριο παρατραβήγματος / τα δάνεια / το όριο κάρτας κλπ θα μεταφερθούν με τους ίδιους όρους;

Ναι, όλες οι τραπεζικές - πιστωτικές διευκολύνσεις σας θα μεταφερθούν χωρίς να αλλάξει κάτι.

Θα χρειαστεί να υπογράψω επιπλέον έγγραφα για τη μεταφορά των λογαριασμών μου;

Όχι, δεν θα χρειαστεί να υπογράψετε επιπλέον έγγραφα για τη μεταφορά των λογαριασμών σας.

Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών μου και αν ναι, ως πότε;

Το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών σας παραμένει σε ισχύ μέχρι αυτό να χρησιμοποιηθεί πλήρως. Όταν παραγγείλετε νέο βιβλιάριο, μετά τις 16/09/2019, αυτό θα εκδοθεί με τον νέο αριθμό λογαριασμού σας.

Θα ισχύουν ως έχουν οι υφιστάμενες Αυτόματες και Μόνιμες Εντολές (δόσεις δανείων, SEPA Direct Debits και άλλα Standing Orders) που έχω καταχωρήσει στον λογαριασμό μου;

Όλες οι υφιστάμενες Αυτόματες και Μόνιμες Εντολές σας, που είναι ήδη καταχωρημένες στα συστήματα της πρώην ΣΚΤ, θα μεταφερθούν στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας και θα ισχύουν κανονικά.

Οι προμήθειες / χρεώσεις θα παραμείνουν ως έχουν ή θα ισχύσουν αυτές της Ελληνικής Τράπεζας;

Θα ισχύει νέος ενιαίος κατάλογος προμηθειών/ χρεώσεων από τις 16/09/2019. Ο νέος κατάλογος είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας στον σύνδεσμο www.hellenicbank.com/el/charges και σε έντυπη μορφή σε όλα τα καταστήματα.

Θα συνεχίσω να λαμβάνω μηνιαίες καταστάσεις του λογαριασμού μου;

Όσοι πελάτες λαμβάνουν ήδη μηνιαίες καταστάσεις θα συνεχίσουν, με εξαίρεση τους συνδρομητές του διαδικτύου (Web Banking /Mobile App) καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τη μηνιαία κατάσταση μέσω του Web Banking.