Συχνές Ερωτήσεις Πελατών Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Εξυπηρέτηση Πελατών

Βοήθεια για Εξυπηρέτηση Πελατών

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Αν διατηρώ λογαριασμό και στην ΕΤ και στην ΣΚΤ, μπορώ να μεταφέρω τα χρήματα μεταξύ των λογαριασμών;

Ναι, θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων μεταξύ των δύο Τραπεζών, χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση.

Θα αλλάξει ο Λειτουργός που με εξυπηρετεί μετά την ενσωμάτωση; Αν διατηρώ λογαριασμούς και άλλες τραπεζικές διευκολύνσεις και με τις δύο Τράπεζες θα μπορώ να επιλέξω ποιος Λειτουργός θα με εξυπηρετεί;

Είναι πολύ πιθανόν, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού που θα επέλθει στο δίκτυο καταστημάτων, να αλλάξει ο λειτουργός που σας εξυπηρετεί. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε εγκαίρως για τυχόν αλλαγές. Σημασία έχει ότι θα σας εξυπηρετούν άριστα εκπαιδευμένοι λειτουργοί και θα λαμβάνετετην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.

Θα κλείσουν Καταστήματα; Μπορώ να αλλάξω το Κατάστημα μου;

Στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης θα υπάρξει σίγουρα και εξορθολογισμός του δικτύου καταστημάτων. Στόχος μας είναι η διατήρηση της πρόσβασης σε καταστήματα σε όλο το νησί και η βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης.  Η Τράπεζα θα προχωρήσει στο κλείσιμο 100 περίπου καταστημάτων μέσα στον επόμενο ένα χρόνο. Πρόκειται για καταστήματα τα οποία ήταν στο πλάνο της ΣΚΤ για να κλείσουν και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών δεν δικαιολογούσε την διατήρησή  τους.

Το δίκτυο της Τράπεζας  ενισχύεται άμεσα και με κινητές τραπεζικές μονάδες. Έτσι τα απομακρυσμένα χωριά στα οποία δεν υπάρχουν καθόλου τράπεζες, θα καλύπτονται από τις κινητές μονάδες που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει ένα κανονικό κατάστημα. Σύντομα θα ενημερωθούν οι πελάτες για τις διαδρομές και τα δρομολόγια. Με την χρήση των κινητών μονάδων, στόχος της Τράπεζας είναι να εξυπηρετεί ακόμη περισσότερους πελάτες με παρουσία σε περισσότερα σημεία στις αγροτικές περιοχές από ότι τώρα.

Θα έχω την επιλογή να διαλέξω σε ποιο Κατάστημα θα προτιμούσα να μεταφερθώ στην περίπτωση που κλείσει το Κατάστημα μου;

Σε περίπτωση κλεισίματος του καταστήματος σας, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από το κοντινότερο κατάστημα του δικτύου της πρώην ΣΚΤ ή από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα σας βολεύει.

Τι θα συμβεί με την τραπεζική μου θυρίδα σε περίπτωση που κλείσει το Κατάστημα;

Θα μεταφερθεί σε νέο κατάστημα και θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Θα πρέπει να υπογράφει νέο συμβόλαιο με τους όρους της Ελληνικής Τράπεζας. Η τιμολόγηση όμως προς το παρόν παραμένει η ίδια. 

Τι υπηρεσίες μπορώ να έχω από τα Καταστήματα της ΕΤ σαν πελάτης της ΣΚΤ;

Μετά την πλήρη ενσωμάτωση των συστημάτων των δύο τραπεζών, θα απολαμβάνετε όλες τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι πελάτες της ΕΤ. Για τις υπηρεσίες μας ή για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.hellenicbank.com ή να επικοινωνήσετε με την Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών μας στο 8000 999 (ή στο +357 22 500500 όταν καλείται από το εξωτερικό).

Θα επηρεάσει η ενσωμάτωση τις ώρες εξυπηρέτησης πελατών του καταστήματος μου της ΣΚΤ;

Στο παρόν στάδιο δεν αναμένεται οποιαδήποτε διαφοροποίηση του ωραρίου εξυπηρέτησης.

Θα μπορώ να εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το βιβλιάριο επιταγών μου της ΣΚΤ;

Ναι, θα χρησιμοποιείτε το υφιστάμενο βιβλιάριο επιταγών σας μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση των συστημάτων των δύο Τραπεζών.  Για οποιεσδήποτε αλλαγές θα υπάρξει έγκαιρή ενημέρωση.

Ποιες χρεώσεις (για μεταφορές, πληρωμή, ισοτιμία συναλλάγματος κτλ) θα ισχύουν; Της ΕΤ ή της ΣΚΤ;

Θα ισχύουν οι υφιστάμενες χρεώσεις των δύο Τραπεζών. Σε περίπτωση διαφοροποίησης, θα υπάρξει έγκαιρη σχετική ενημέρωσή σας.

Τι άλλες αλλαγές θα δω;

Όλες οι τραπεζικές εργασίες θα πραγματοποιούνται ως συνήθως. Με την πάροδο του χρόνου θα προσέξετε ότι τα Καταστήματα, τα ΑΤΜ, η ηλεκτρονική τραπεζική και καταστάσεις λογαριασμών θα φέρουν το λογότυπο της ΕΤ, καθώς ο λογαριασμός σας θα γίνεται μέρος μιας από τις πιο σταθερές Τράπεζες της Κύπρου και θα έχετε αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;

Βάσει του σχεδιασμού μας η πλήρης ενσωμάτωση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 15 μήνες.