Βοηθητικά Βίντεο Web Banking

Videos

Aπό τις 16/09/2019 και έπειτα

Πώς να συνδεθείτε στο Web Banking

Δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να μεταφερθείτε στο σύστημα του Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας από τις 16/09/2019 και έπειτα.

Βοηθητικά βίντεο Web Banking

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας ή χρησιμοποίησε τη νέας μας υπηρεσία chatbot για να δεις αν οι ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί.

Το iBanking της πρώην ΣΚΤ σταματά να λειτουργεί; Από πότε;

Το iBanking της πρώην ΣΚΤ θα σταματήσει να λειτουργεί από τις 13/09/2019 στις 11:30 π.μ. Από τις 16/09/2019 το πρωί θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας αφού προβείτε στις εξής ενέργειες: Συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως στο iBanking της πρώην ΣΚΤ και ακολούθως το σύστημα θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση αναφορικά με την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, δείτε το βίντεο https://www.hellenicbank.com/webinfo

Από πότε θα έχω online πρόσβαση στους λογαριασμούς μου της πρώην ΣΚΤ;

Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Web Banking ή / και το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας από τις 16/09/2019 το πρωί, νοουμένου ότι είστε συνδρομητής του iBanking της πρώην ΣΚΤ.

Πώς θα έχω online πρόσβαση στους λογαριασμούς μου της πρώην ΣΚΤ;

Μέσω του Web Banking ή του Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι να έχεις λάβει αριθμό συνδρομητή (Subscriber ID).

Πώς θα λάβω τους νέους μου κωδικούς για να συνδεθώ;

Θα συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως στο iBanking της πρώην ΣΚΤ και ακολούθως το σύστημα θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση αναφορικά με την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, δείτε το βίντεο https://www.hellenicbank.com/webinfo

Οι υφιστάμενοι κωδικοί (Subscriber ID & Password) του iBanking της πρώην ΣΚΤ είναι οι ίδιοι για το Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας;

Όχι, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, θα σας δοθεί νέος αριθμός Συνδρομητή (Subscriber ID). Νοουμένου ότι έχετε κατηγοριοποιηθεί ως κοινός πελάτης και χρησιμοποιείτε ήδη τα ηλεκτρονικά κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας, θα συνεχίσετε με τα ίδια στοιχεία πρόσβασης (login credentials).

Θα μεταφερθούν αυτόματα οι λογαριασμοί μου της πρώην ΣΚΤ ή πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες;

Οι λογαριασμοί σας, όπως και οι κάρτες, τα δάνεια, οι καταθέσεις και οι κοινοί σας λογαριασμοί θα μεταφερθούν και θα φαίνονται τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας. Όσον αφορά τους επιχειρηματικούς χρήστες (Business Users) θα μεταφερθούν στο Web Banking Ιδιωτών (Personal). Αν επιθυμείτε αλλαγή σε επιχειρηματική χρήση (Business) θα πρέπει να επικοινωνήσετε με Λειτουργό Εξυπηρέτησης στο κατάστημα που σας εξυπηρετεί.

Οι προσβάσεις σε λογαριασμούς τρίτων θα μεταφερθούν νοουμένου ότι προηγουμένως έχουν υπογραφεί οι απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις. 

Πώς μπορώ να κάνω login στο Hellenic Bank Web Banking;

Από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας www.hellenicbank.com, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία πρόσβασής σας.

Πώς λειτουργεί το Web Banking; Ποιες είναι οι βασικές διαφορές από το iBanking; Πώς μπορώ να ενημερωθώ για τις αλλαγές;

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας https://www.hellenicbank.com/webinfo μπορείτε να δείτε επεξηγηματικά video που αφορούν τη χρήση και τη λειτουργία του Web Banking

Αν είμαι υφιστάμενος συνδρομητής στο Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας θα μπορώ πλέον να βλέπω και τους λογαριασμούς που είχα και στην πρώην ΣΚΤ;

Ναι, όλοι οι υφιστάμενοι λογαριασμοί σας στην Ελληνική Τράπεζα και στην πρώην ΣΚΤ θα ενοποιηθούν και θα μπορείτε να τους δείτε στο ίδιο σύστημα.

Θα πρέπει να ρυθμίσω ξανά κάποιες εντολές που είχα ήδη ρυθμίσει στο ibanking της πρώην ΣΚΤ; (π.χ. προγραμματισμένες πληρωμές, μόνιμες εντολές)

Όλες οι προγραμματισμένες πληρωμές και μόνιμες εντολές σας θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

Θα μπορώ να δω τον αριθμό λογαριασμού μου στην πρώην ΣΚΤ;

Ναι, o αριθμός λογαριασμού σας θα είναι διαθέσιμος.

Υπάρχει κάποια χρέωση για να γίνω νέος συνδρομητής στο Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας;

Όχι, μπορείτε να αιτηθείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας για να γίνετε συνδρομητής χωρίς καμία χρέωση.

Μεταφερόμενος στο Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας θα συνεχίσω να λαμβάνω μηνιαία κατάσταση του λογαριασμού μου με το ταχυδρομείο;

Οι συνδρομητές του Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας δεν λαμβάνουν μηνιαία κατάσταση για τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, αφού αυτή είναι διαθέσιμη στο Web Banking. Η πιο πάνω διευθέτηση θα ισχύσει και για τους συνδρομητές της πρώην ΣΚΤ, οι οποίοι θα μεταφερθούν στο Web Banking στις 16/09/2019.

Πώς μπορώ να κάνω μεταφορές χρημάτων online;

Αφού συνδεθείτε στο Web Banking ή στο Mobile App, θα χρειάζεστε μόνο τον κωδικό (OTP, One Time Password) που θα σας αποστέλλεται μέσω SMS για κάθε συναλλαγή.

Που μπορώ να ενημερωθώ για τις χρεώσεις των συναλλαγών που εκτελούνται μέσω Web Banking και Mobile App;

Υπάρχει αναλυτικός πίνακας χρεώσεων αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας στον σύνδεσμο www.hellenicbank.com/el/charges και μέσα στο Web Banking.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω στο Web Banking ή στο Mobile App τους προ-εγκεκριμένους δικαιούχους (favorites), τους οποίους είχα ρυθμίσει στο iBanking της πρώην ΣΚΤ;

Ναι, οι προ-εγκεκριμένοι δικαιούχοι (favorites) θα μεταφερθούν και θα ισχύουν στους ανάλογους λογαριασμούς, τόσο στο Web Banking όσο και στο Mobile App.

Θα συνεχίσει να λειτουργεί το COOP Mobile της πρώην ΣΚΤ;

Το COOP Mobile της πρώην ΣΚΤ θα τερματιστεί στις 13/09/2019, 11:30 π.μ.

Από που μπορώ να κατεβάσω το Mobile App της ελληνικής Τράπεζας;

Από το PlayStore για Android συσκευές και από το App Store για iPhone.

Αν είμαι χρήστης του iBanking και COOP Mobile της πρώην ΣΚΤ πώς μπορώ να συνδεθώ στο Μobile Banking της Ελληνικής Τράπεζας;

Θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε τη διαδικασία μεταφοράς από το iBanking στο Web Banking της Ελληνικής Τράπεζας για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας. Δηλαδή: Συνδεθείτε όπως κάνετε συνήθως στο iBanking της πρώην ΣΚΤ και ακολούθως το σύστημα θα σας καθοδηγήσει βήμα προς βήμα. Δεν χρειάζεται να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες και καθοδήγηση αναφορικά με την αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, δείτε το βίντεο https://www.hellenicbank.com/webinfo

Οι κωδικοί του Web Banking και του Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας θα είναι οι ίδιοι;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς της Ελληνικής Τράπεζας, τόσο για το Web banking όσο και για το Mobile App.

Προσοχή: Οι κωδικοί της πρώην ΣΚΤ δεν θα ισχύουν μετα΄την πρώτη φορά.

Θα συνεχίσω να λαμβάνω μηνιαίες καταστάσεις του λογαριασμού μου;

Όσοι πελάτες λαμβάνουν ήδη μηνιαίες καταστάσεις θα συνεχίσουν, με εξαίρεση τους συνδρομητές του διαδικτύου (Web Banking /Mobile App) καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν τη μηνιαία κατάσταση μέσω του Web Banking.