Αναβαθμισμένη Προστασία Διαδικτυακών Συναλλαγών με Safe@Web

Με στόχο να σου παρέχουμε ακόμα μεγαλύτερη προστασία στις διαδικτυακές συναλλαγές σου με κάρτες της Ελληνικής Τράπεζας και εναρμονισμένοι με τις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (PSD2), έχουμε αναβαθμίσει την διαδικασία πιστοποίησης των στοιχείων σου κατά την διεκπεραίωση διαδικτυακών συναλλαγών μέσω της υπηρεσίας Safe@Web.

Τι αλλάζει;

Επιπρόσθετα από την καταχώρηση του Κωδικού Μιας Χρήσης (OTP - One Time Password) που θα εξακολουθήσει να σου αποστέλλεται μέσω SMS, θα πρέπει να καταχωρείς, ως δεύτερο βήμα, ακόμα ένα στοιχείο που μόνο εσύ γνωρίζεις.

  

   

Γιατί αλλάζει η υφιστάμενη διαδικασία;

Η αλλαγή περιλαμβάνεται στις πρόνοιες της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (PSD2) και στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας και τον περιορισμό περιπτώσεων απάτης κατά τη διάρκεια της επαλήθευσης των στοιχείων του πελάτη.

Αυτή η αλλαγή διασφαλίζει ισχυρό έλεγχο ταυτοποίησης πελατών (SCA – Strong Customer Authentication) παράλληλα με την απαίτηση καταχώρισης τουλάχιστον 2 από τα 3 ακόλουθα στοιχεία:

  1. Κάτι που κατέχεις (π.χ. αριθμός κινητού τηλεφώνου, κωδικός πρόσβασης μίας χρήσης κ.λπ.)
  2. Κάτι που γνωρίζεις (π.χ. PIN, κωδικός πρόσβασης κ.λπ.)
  3. Ένα μοναδικό φυσικό χαρακτηριστικό σου (π.χ. βιομετρικά χαρακτηριστικά όπως δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου κ.λπ.)