Η Ελληνική Τράπεζα με βασικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών και του προσωπικού της και με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα  προληπτικά μέτρα σε συνέχεια των τελευταίων αποφάσεων που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας.

Ακολουθώντας τις οδηγίες για περιορισμό των μετακινήσεων και ικανοποιώντας τις ανάγκες του προσωπικού της Ελληνικής Τράπεζας, το δίκτυο των καταστημάτων θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα αλλά με μειωμένο αριθμό προσωπικού.

Οι πελάτες προτρέπονται να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο σε περίπτωση που κρίνεται  απόλυτα απαραίτητο. Στα πλαίσια και των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό των μετακινήσεων του κοινού προτρέπουμε τους πελάτες μας να αξιοποιήσουν τη χρήση των ψηφιακών μας καναλιών και συγκεκριμένα τα Web Banking, Mobile App, ATM καθώς και τις κάρτες ανέπαφων συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Τράπεζα, επιδιώκοντας την αποσυμφόρηση των καταστημάτων της, από τα μέσα Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι οι πελάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις ΑΤΜ για αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών για ποσά μικρότερα των €500, αλλά και για την έκδοση καταστάσεων/ υπολοίπων των λογαριασμών τους.

Έμπειρο προσωπικό της Τράπεζας βρίσκεται μέσα και έξω από τα καταστήματα καθοδηγώντας και εξυπηρετώντας τους πελάτες, δίνοντας προτεραιότητα στους συνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες, ώστε να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στις ΑΤΜ, γρήγορα και με ασφάλεια.

Όσοι πελάτες εισέρχονται στο κατάστημα και δεν έχουν χρεωστική κάρτα θα πρέπει να συμπληρώνουν σχετικό έντυπο/αίτηση, ώστε να τους εκδοθεί δωρεάν χρεωστική κάρτα. Στα Connect Corners, εντός των καταστημάτων, το προσωπικό της Τράπεζας συνεχίζει την προσπάθεια για εκπαίδευση και εξοικείωση των πελατών με τη χρήση των ψηφιακών καναλιών, με στόχο τη δική τους ταχύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση, οποτεδήποτε και από όπου και αν βρίσκονται.

Διαθέτοντας χρεωστική κάρτα οι πελάτες μας μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις ΑΤΜ νέας γενιάς της Ελληνικής Τράπεζας 24/7 και να πραγματοποιήσουν καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπως δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας, καταθέσεις  επιταγών, να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους και άλλα. Επιπλέον, μέσω του Hellenic Bank Web Banking οι πελάτες μπορούν να δουν το IBAN τους και να εκτυπώσουν το σχετικό πιστοποιητικό, να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, να μεταφέρουν χρήματα, κτλ..

Η Τράπεζα παρακολουθεί τις εξελίξεις και ιδιαίτερα τις οδηγίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, και αναπροσαρμόζει τα πλάνα της ανάλογα.

Έχουμε τη δύναμη, θα τα καταφέρουμε!

Ευχαριστούμε για τον αγώνα που δίνετε.

Τώρα είναι η ώρα για την πιο κρίσιμη μάχη και θα την κερδίσουμε!

Για να επιστρέψουμε σε όσα είχαμε.

Με αγάπη και ευθύνη συνεχίζουμε.

Έχουμε τη δύναμη, θα τα καταφέρουμε!

Δωρεάν έκδοση και αντικατάσταση χρεωστικών καρτών

Σε περίπτωση που δεν έχετε χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας, μπορούμε να εκδώσουμε μία για εσάς χωρίς κανένα κόστος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα σας για αγορές και αναλήψεις μετρητών μέσω ATM.

Σε περίπτωση που η υφιστάμενη χρεωστική σας κάρτα χαθεί ή καταστραφεί, θα την αντικαταστήσουμε επίσης δωρεάν.

Σημειώσεις:

1. Η προσφορά ισχύει μόνο για τις βασικές χρεωστικές κάρτες της Τράπεζας, VISA Classic Debit & Mastercard Connect

2. Η προσφορά ισχύει μέχρι νεωτέρας

Βοηθητικά βίντεο