Αποκατάσταση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέχρι το 2025.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Θα μπορούσες να φανταστείς έναν πλανήτη χωρίς δέντρα; Εμείς όχι.

Έτσι, για δεύτερη χρονιά, συμμετέχουμε στο Priceless Planet Coalition της Mastercard για το καλό του πλανήτη.

Πέραν από την παγκόσμια προσπάθεια για φύτευση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέχρι το 2025, φέτος, η προσπάθεια αυτή επεκτείνεται και σε τοπικό επίπεδο καθώς, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, η Ελληνική Τράπεζα θα ενισχύσει την αποκατάσταση και των δασών της Κύπρου μας, φυτεύοντας και συντηρώντας 1000 δέντρα.

Η προστασία του περιβάλλοντος καθοδηγεί κάθε πτυχή της λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας που εφαρμόζει βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας, χρηματοδοτεί «πράσινες» επιχειρήσεις και συμμετέχει σε σειρά πρωτοβουλιών και πράσινων δράσεων. Είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρου που εντάχθηκε στο Priceless Planet Coalition, την περιβαλλοντική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Mastercard, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Το Priceless Planet Coalition είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε με στόχο να συντονίσει τις περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, προκειμένου να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων τους, ως προς την αποκατάσταση των δασών, αλλά και στην εκ νέου ανάπτυξη των δασών σε περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία έχει δεσμευτεί να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2025. Το δίκτυο ενθαρρύνει, επίσης, τους καταναλωτές να υιοθετήσουν οικολογικά βιώσιμες συνήθειες, καταγράφοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αγορών που πραγματοποιούν μέσω των καρτών τους.


Για δεύτερη χρονιά, συμμετέχουμε στο Priceless Planet Coalition της Mastercard για το καλό του πλανήτη.

Κάνε τις αγορές σου με κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας από 01/04/2022 έως 20/04/2022 και εμείς θα προσφέρουμε μέρος των χρημάτων των αγορών σου ως στήριξη στην παγκόσμια προσπάθεια για την αποκατάσταση των δασών.

Παράλληλα, ενισχύουμε την αναδάσωση της Κύπρου μας με τη φύτευση 1000 δέντρων.


Μαζί για κάτι καλό!


Η Ελληνική Τράπεζα είναι η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που εντάχθηκε στο δίκτυο Priceless Planet Coalition της Mastercard.


  • Η διάρκεια της ενέργειας “Priceless Planet Coalition” ορίζεται από την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 μέχρι και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 συμπεριλαμβανομένων.
  • Στην ενέργεια θα συμμετέχουν όλες οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας, των οποίων οι κάτοχοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.
  • Για κάθε 1 συναλλαγή με κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας κατά την διάρκεια της ενέργειας, η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Mastercard  θα συνεισφέρουν το ποσό των 3 σεντ (€0,03) στην πρωτοβουλία “Priceless Planet Coalition” με μέγιστο ποσό τις €50.000.