Πραγματοποίηση καταθέσεων

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Ποιο είναι το μέγιστο ποσό κατάθεσης σε ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας;

Μπορείις να καταθέτεις καθημερινά έως και 10.000 € στον λογαριασμό σου σε οποιαδήποτε ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας. Μπορείς να εισαγάγεις έως και 200 χαρτονομίσματα στην υποδοχή χαρτονομισμάτων. Αφαίρεσαι αντικείμενα όπως συνδετήρες ή λαστιχάκια και βεβαιώσου ότι έχεις βγάλει τα χαρτονομίσματα από τυχόν φάκελο. Μην εισαγάγεις κατεστραμμένα ή διπλωμένα χαρτονομίσματα.

Μπορώ να καταθέσω νομίσματα σε μια ΑΤΜ;

Οι ΑΤΜ μας δέχονται χαρτονομίσματα ευρώ. Δεν είναι δυνατή η κατάθεση νομισμάτων.

Αν καταθέσω μια επιταγή σε μια ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας, πότε πιστώνεται στον λογαριασμό μου;

  1. Οι καταθέσεις επιταγών της Ελληνικής Τράπεζας πιστώνονται στον λογαριασμό σου την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Για την εκκαθάριση του ποσού ενδέχεται να χρειαστούν έως και δύο εργάσιμες ημέρες.
  2. Οι επιταγές άλλων τοπικών τραπεζών κατατίθενται στον λογαριασμό σου την επόμενη εργάσιμη ημέρα και υπόκεινται σε μια τυπική περίοδο διεκπεραίωσης τριών ημερών πριν από την εκκαθάρισή τους.

Αν πραγματοποιήσω κατάθεση μετρητών σε μια ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας, πότε θα πιστωθεί ο λογαριασμός μου;

Οι καταθέσεις μετρητών στον λογαριασμό(ους) σου πιστώνονται άμεσα. Σε περίπτωση που η κατάθεση περιλαμβάνει ύποπτα ή πλαστά χαρτονομίσματα, ένας υπάλληλος της Ελληνικής Τράπεζας θα εξετάσει την κατάθεση και θα επικοινωνήσει μαζί σου την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Τι πρέπει να κάνω, αν τα μετρητά που κατατέθηκαν στο ΑΤΜ δεν αντιστοιχούν στην απόδειξή μου;

Κατά τις ώρες λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας, μπορείς να απευθυνθείς σε έναν υπάλληλο του υποκαταστήματος, που θα χαρεί να σε εξυπηρετήσει. Θα χρειαστεί να προσκομίσεις την κάρτα σου και την εκτυπωμένη απόδειξη. Αν το συμβάν προκύψει εκτός των ωρών λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας, μπορείς να ενημερώσεις το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών της Ελληνικής Τράπεζας καλώντας το 8000 9999 ή μπορείς απλά να φυλάξεις την απόδειξη και να επικοινωνήσεις με το υποκατάστημα την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Πώς μπορώ να κάνω κατάθεση μετρητών;

Πρώτα, επίλεξε «Κατάθεση» από το μενού της ΑΤΜ και επίλεξε «Μετρητά» από το υπομενού κατάθεσης. Θα σου ζητηθεί να επιλέξεις τον λογαριασμό στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα. Αφού επιλέξεις τον λογαριασμό, θα πρέπει να εισαγάγεις τα χαρτονομίσματα στην σχισμή κατάθεσης της ΑΤΜ. Στη συνέχεια, ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσεις την κατάθεση.

Πώς μπορώ να κάνω κατάθεση επιταγής στον λογαριασμό μου;

Επίλεξε «Κατάθεση» από το μενού της ΑΤΜ και, στη συνέχεια, επίλεξε «Επιταγή» από το υπομενού κατάθεσης. Θα σου ζητηθεί να επιλέξεις τον λογαριασμό στον οποίο θα κατατεθεί η επιταγή(ές). Αφού επιλέξεις τον λογαριασμό, θα πρέπει να εισαγάγεις την επιταγή(ές) στη σχισμή επιταγών της ΑΤΜ. Εισήγαγε τις επιταγές με την όψη τους προς τα πάνω και το ποσό να βρίσκεται στην πάνω δεξιά πλευρά. Θα σου ζητηθεί να εισαγάγεις το ποσό για κάθε επιταγή που έχει κατατεθεί. Στη συνέχεια, ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσεις την κατάθεση. Οι ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας δέχονται μόνο επιταγές σε ευρώ.