Ασφάλεια και Προστασία

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Συμβουλές ασφαλείας για τη χρήση των ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας

  1. Βεβαιώσου ότι γνωρίζεις το PIN της κάρτας σου πριν επισκεφθείς την ΑΤΜ. Σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει το PIN σου, μπορείς να το δείς μέσω της δυνατότητας «Προβολή PΙΝ κάρτας» στην εφαρμογή για κινητά της Ελληνικής Τράπεζας.
  2. Να φυλάσσεις την κάρτα σου σε ασφαλές σημείο, να διατηρείς το PIN σου μυστικό και να μην τα φυλάσσεις ποτέ μαζί.
  3. Όταν εισάγεις το PIN σου ή τα στοιχεία του λογαριασμού σου, καλύψτε την οθόνη και το πληκτρολόγιο από οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά και περιμένει να χρησιμοποιήσει την ATM.
  4. Γρατζουνιές, κατεστραμμένα κομμάτια, πρόσθετα τμήματα στην περιοχή της σχισμής της κάρτας ή αισθητή αντίσταση όταν πιέζεις το πληκτρολόγιο είναι επίσης σημάδια παράνομης επέμβασης στην ΑΤΜ.
  5. Φύλαξε τα μετρητά, την κάρτα και την απόδειξη πάνω σου αμέσως μόλις βγουν από την ATM. Για να διατηρήσεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου εμπιστευτικά, θα πρέπει να παίρνεις πάντα τις αποδείξεις και τα αρχεία συναλλαγών ή να τα τοποθετείς στον ενδεδειγμένο κάδο που βρίσκεται στον χώρο της ΑΤΜ.
  6. Μέτρησε τα χρήματά σου και έλεγξε την απόδειξη αργότερα, σε ασφαλές σημείο, ειδικά όταν κάνεις μεγάλες αναλήψεις.
  7. Αν δείς κάποιον ή κάτι ύποπτο, ακύρωσε τη συναλλαγή σου και απομακρύνσου αμέσως. Αν κάποιος σε ακολουθήσει μετά τη συναλλαγή σου καλύτερα να μεταβείς σε έναν πολυσύχναστο και καλά φωτισμένο χώρο και να καλέσεις την αστυνομία.
  8. Μην αφήνεις το αυτοκίνητό σου ξεκλείδωτο ή τη μηχανή του αναμμένη όταν εξέρχεσαι από αυτό για να χρησιμοποιήσεις μια ΑΤΜ.