Ηλεκτρονικές Yπογραφές

Ασφάλεια, ταχύτητα και ευκολία

Κύρια Χαρακτηριστικά

Αποτελεσματικότερος τρόπος υπογραφής εγγράφων, απ' όπου κι αν βρίσκεσαι

Το ίδιο νομικά δεσμευτική με τη χειρόγραφη υπογραφή σου

Ασφαλείς και χωρίς τη χρήση χαρτιού

Άμεση υπογραφή εγγράφων

Τι είναι η ηλεκτρονική υπογραφή;

Η ηλεκτρονική υπογραφή σου επιτρέπει να υπογράφεις ηλεκτρονικά τα προσωπικά σου έγγραφα, τις συμβάσεις, τις συμφωνίες, τις παραγγελίες και τα έντυπά σου, αντικαθιστώντας τη χειρόγραφη υπογραφή σου. Μπορείς να χρησιμοποιείς οποιαδήποτε συσκευή, όπως είναι το κινητό σου τηλέφωνο ή ο προσωπικός σου υπολογιστής, για να υπογράφεις γρήγορα και με ασφάλεια. Η ηλεκτρονική υπογραφή είναι το ίδιο νομικά δεσμευτική με τη χειρόγραφη υπογραφή.

Βασίζεται σε ένα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ηλεκτρονικών υπογραφών, το οποίο χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της ταυτότητας του προσώπου που υπογράφει το έγγραφο, καθώς και για την επικύρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής. Η επικύρωση επιτυγχάνεται μέσω παρόχων υπηρεσιών εμπιστοσύνης ή αρχών πιστοποιητικών εμπιστοσύνης, που λαμβάνουν τις αιτήσεις και εκδίδουν τα ψηφιακά πιστοποιητικά. Στην Κύπρο, ο αναγνωρισμένος πάροχος υπηρεσιών εμπιστοσύνης που είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την εν λόγω έκδοση είναι η JCC Payment Systems Ltd («JCC»).

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση;

 • Μόνο οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας που είναι εγγεγραμμένοι στο Hellenic Bank Online Banking μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική υπογραφή
 • Οι πελάτες πρέπει να έχουν καταχωρίσει στην Ελληνική Τράπεζα έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, μια διεύθυνση email και ένα έγκυρο δελτίο ταυτότητας
 • Μπορείς να υποβάλεις ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας μας ή μέσω του Hellenic Bank Online Banking, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασής σου.

Πώς μπορώ να αποκτήσω ηλεκτρονική υπογραφή;

Ξεκίνα την αίτησή σου ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ή του Hellenic Bank Online Banking και ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα: 

 • Επαλήθευσε την ταυτότητά σου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασής σου για το Hellenic Bank Online Banking 
 • Επιβεβαίωσε τα προσωπικά σου στοιχεία που έχεις καταχωρίσει στην Ελληνική Τράπεζα
 • Συνέχισε με την καταχώριση του λογαριασμού σου στο JCC Trust Portal
 • Επαλήθευσε την ηλεκτρονική σου διεύθυνση/email μόλις λάβεις τον σύνδεσμο εγγραφής από το JCC Trust Portal​​​​​​​
 • Κάνε σύνδεση στο JCC Trust Portal για να δεις τα στοιχεία του προφίλ σου και για να ανεβάσεις ένα αντίγραφο του δελτίου ταυτότητάς σου
 • Υπέβαλε την αίτησή σου και, αφού ελεγχθεί και εγκριθεί, θα λάβεις ένα SMS ή email από την JCC που θα σε ενημερώνει για την κατάστασή της.
Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Πόσο στοιχίζει μια ηλεκτρονική υπογραφή;

Το κόστος έκδοσης είναι  €23 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Η ηλεκτρονική υπογραφή έχει ισχύ ενός έτους από την ημερομηνία έκδοσης.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας ηλεκτρονικής υπογραφής;

Σύμφωνα με τον κανονισμό eIDAS της ΕΕ (ΕΕ 910/2014), μια ηλεκτρονική υπογραφή:

 • - αποδεικνύει ότι ένα έγγραφο δεν έχει αλλάξει από τότε που υπογράφηκε
 • - εγγυάται την ταυτότητα του προσώπου που υπέγραψε το έγγραφο (του υπογράφοντος)
 • - παραμένει επαληθεύσιμη για μεγάλο χρονικό διάστημα, άνω των 10 ετών
 • - συνδέεται με μοναδικό τρόπο με τον υπογράφοντα, καθώς αυτός χρησιμοποιεί μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για να υπογράφει

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ηλεκτρονική υπογραφή;

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας θα μπορούν σύντομα να υποβάλλουν αίτηση για τα ψηφιακά μας προϊόντα, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική υπογραφή τους.

Μπορώ να ανακαλέσω την ηλεκτρονική υπογραφή μου;

Μπορείς να ανακαλέσεις την ηλεκτρονική υπογραφή σου, αποστέλλοντας αίτημα στην JCC μέσω email, στη διεύθυνση revocation@jcc.com.cy ή καλώντας το (+357) 22 868 500.

Μπορώ να παρακολουθήσω την κατάσταση της αίτησής μου για ηλεκτρονική υπογραφή;

Μπορείς να συνδεθείς στο JCC Trust Portal ​​​​​​​με τους κωδικούς πρόσβασής σου για την JCC και να δεις την κατάσταση της αίτησής σου (π.χ. εκκρεμεί/ολοκληρώθηκε).

Μπορώ να υποβάλω εκ νέου αίτηση, αν η αρχική μου αίτηση απορριφθεί;

Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις μια νέα αίτηση σε περίπτωση που η αρχική σου αίτηση απορριφθεί.