Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περίοδο 13/9 - 16/9

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της ενσωμάτωσης εργασιών της πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα με τη μεταφορά των πελατών της ΣΚΤ και των λογαριασμών τους στα συστήματα και κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας.Πλέον θα μπορείτε να εξυπηρετείστε πλήρως από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας και να απολαμβάνετε αναβαθμισμένες υπηρεσίες από τα ηλεκτρονικά κανάλια και τις ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας. Η σταδιακή ενοποίηση των συστημάτων θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019. Για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία, σας συμβουλεύουμε όπως ολοκληρώσετε οποιεσδήποτε τραπεζικές σας συναλλαγές πριν από τις 11:30 π.μ. την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα κατά την οποία θα κλείσουν τα καταστήματα και τα κανάλια εξυπηρέτησης iBanking και COOP Mobile. Οι ΑΤΜ και το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών θα παραμείνουν διαθέσιμα.

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Πότε θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των πελάτων της πρώην ΣΚΤ στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13/09/2019 γύρω στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019.

Το ωράριο του δικτύου καταστημάτων θα επηρεαστεί την Παρασκευή 13/09/2019;

Ναι, την Παρασκευή 13/09/2019 τα καταστήματά μας (Ελληνικής και πρώην δίκτυο ΣΚΤ) θα κλείσουν για το κοινό στις 11:30 π.μ. Ως εκ τούτου, φροντίστε να υπάρχουν έγκαιρα τα διαθέσιμα υπόλοιπα στους λογαριασμούς σας για να εκτελεστούν οι πληρωμές σας / πληρωθούν οι επιταγές σας. Επίσης, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα, εισηγούμαστε όπως αξιοποιήσετε και τις προηγούμενες ημέρες για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία.

Οι ATM θα λειτουργούν κανονικά κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσης;

Ναι, οι ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά και όλοι οι πελάτες θα μπορείτε να προβείτε σε αναλήψεις μετρητών. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής κωδικού της κάρτας σας. Η δυνατότητα αυτή, όπως και οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι ΑΤΜ στους πελάτες της πρώην ΣΚΤ π.χ. κατάθεση μετρητών/επιταγών, θα είναι διαθέσιμες από τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το iBanking και το COOP Mobile App της πρώην Συνεργατικής και το Web Banking και το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας;

Ως χρήστες του iBanking και του COOP Mobile App δεν θα έχετε  πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες από την Παρασκευή 13/09/2019  11:30 π.μ., καθώς η λειτουργία τους θα τερματιστεί. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Web Banking ή το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας από το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 και έπειτα, εφόσον ακολουθήσετε τη διαδικασία αυτόματης μεταφοράς στο Web Βanking της Ελληνικής Τράπεζας. Περισσότερες πληροφορίες και video για το πώς θα μεταφερθείτε από το iBanking στο Web Banking θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας στον σύνδεσμο https://www.hellenicbank.com/webinfo.

Οι χρήστες του Web Banking και Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας δεν θα επηρεαστούν, εκτός από την Παρασκευή 13/09/2019 μεταξύ των ωρών 11:30 - 18:30, διάστημα κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται οι μεταφορές εκτός Ελληνικής Τράπεζας.

Από τη Δευτέρα 16/09/2019 και έπειτα, oι χρήστες του Web Banking και του Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας, που διατηρούν λογαριασμούς και στην πρώην ΣΚΤ (κοινοί πελάτες), θα έχουν πρόσβαση και στους λογαριασμούς τους της πρώην ΣΚΤ.

Το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών θα λειτουργεί τις ημέρες της ενσωμάτωσης; Θα μπορεί να απαντήσει ερωτήσεις όσον αφορά την ενσωμάτωση;

To Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών θα λειτουργεί κανονικά και μάλιστα με περισσότερο προσωπικό για να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένο όγκο τηλεφωνημάτων και να απαντήσει πιθανές ερωτήσεις σας.

Τι μπορώ να κάνω αν χάσω την κάρτα μου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της ενσωμάτωσης;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999 ή στο +357 22500500 (αν καλείτε από το εξωτερικό) για να την ακυρώσετε.

Με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης η κατάσταση του λογαριασμού μου θα είναι ενημερωμένη; Οι πληρωμές που έχω προγραμματίσει θα διεκπεραιωθούν κανονικά;

Το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 όλα θα λειτουργούν κανονικά. Οι συναλλαγές που έχετε διενεργήσει το Σαββατοκύριακο, θα παρουσιάζονται κανονικά στη κατάσταση λογαριασμού σας τη Δευτέρα και οι πληρωμές προς εκτέλεση, θα διενεργηθούν κανονικά. Η κατάσταση λογαριασμού σας θα είναι πλήρως ενήμερη.

Είμαι κάτοχος κάρτας της πρώην ΣKT. Πώς θα επηρεαστώ τις ημέρες της ενσωμάτωσης (αγορές/ καταθέσεις/ υπόλοιπα/ πράξεις στο εξωτερικό/ SMS);

Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας κανονικά για αγορές και αναλήψεις μετρητών, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 13/09/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί δεν θα μπορούμε να σας στέλνουμε SMS όταν κάνετε συναλλαγές.

Το διαθέσιμο υπόλοιπο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θα είναι αυτό της Παρασκευής 13/09/2019 το μεσημέρι και θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις αγορές / αναλήψεις σας.

Σε περίπτωση που έχετε σκοπό να κάνετε χρήση της κάρτας σας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σας συνιστούμε όπως σιγουρευτείτε ότι έχει αρκετά χρήματα διαθέσιμα πριν από την Παρασκευή 13/09/2019, καθώς δεν θα μπορείτε να μεταφέρετε / καταθέσετε χρήματα στην κάρτα από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Τι θα γίνει με τις εισερχόμενες/εξερχόμενες πληρωμές μου κατά τη διάρκεια της ενσωμάτωσης;

Μετά το κλείσιμο των καταστημάτων την Παρασκευή 13/09/2019 μετά τις 11.30 π.μ. το μεσημέρι μέχρι και το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν εισερχόμενες ή εξερχόμενες πληρωμές (SEPA και SWIFT). Οποιεσδήποτε εντολές πληρωμής, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 16/09/2019. Για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία εισηγούμαστε όπως προχωρήσετε με οποιεσδήποτε εντολές πληρωμών πριν από τις 11.30 π.μ. την Παρασκευή 13/09/2019.

Τα εμβάσματα στο εξωτερικό θα μπορούν να πραγματοποιηθούν κανονικά τις ημέρες της ενσωμάτωσης;

Εμβάσματα στο εξωτερικό δεν θα διεκπεραιώνονται από τις 11:30 π.μ. την Παρασκευή 13/09/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 16/09/2019 το πρωί.

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών

Το προσωπικό μας είναι έτοιμο να ακούσει τις καταγγελίες, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Μέσω του Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών μπορείτε να λάβετε καθοδήγηση και απαντήσεις σχετικά με τις απορίες που τυχών προκύψουν απο την εξαγορά της ΣΚΤ.