Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περίοδο 13/9 - 16/9

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της ενσωμάτωσης εργασιών της πρώην ΣΚΤ στην Ελληνική Τράπεζα με τη μεταφορά των πελατών της ΣΚΤ και των λογαριασμών τους στα συστήματα και κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας.Πλέον θα μπορείτε να εξυπηρετείστε πλήρως από οποιοδήποτε κατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας και να απολαμβάνετε αναβαθμισμένες υπηρεσίες από τα ηλεκτρονικά κανάλια και τις ΑΤΜ της Ελληνικής Τράπεζας. Η σταδιακή ενοποίηση των συστημάτων θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019. Για να αποφύγετε πιθανή ταλαιπωρία, σας συμβουλεύουμε όπως ολοκληρώσετε οποιεσδήποτε τραπεζικές σας συναλλαγές πριν από τις 11:30 π.μ. την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα κατά την οποία θα κλείσουν τα καταστήματα και τα κανάλια εξυπηρέτησης iBanking και COOP Mobile. Οι ΑΤΜ και το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών θα παραμείνουν διαθέσιμα.

Βοήθεια και Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχεις. Αλλά προτού το κάνεις, ρίξε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας ή χρησιμοποίησε τη νέας μας υπηρεσία chatbot για να δεις αν οι ερωτήσεις σου έχουν ήδη απαντηθεί.

Πότε θα ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των πελάτων της πρώην ΣΚΤ στα συστήματα της Ελληνικής Τράπεζας.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13/09/2019 γύρω στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019.

Θα μπορώ να χρησιμοποιήσω το iBanking και το COOP Mobile App της πρώην Συνεργατικής και το Web Banking και το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας;

Ως χρήστες του iBanking και του COOP Mobile App δεν θα έχετε  πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες από την Παρασκευή 13/09/2019  11:30 π.μ., καθώς η λειτουργία τους θα τερματιστεί. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Web Banking ή το Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας από το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 και έπειτα, εφόσον ακολουθήσετε τη διαδικασία αυτόματης μεταφοράς στο Web Βanking της Ελληνικής Τράπεζας. Περισσότερες πληροφορίες και video για το πώς θα μεταφερθείτε από το iBanking στο Web Banking θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας στον σύνδεσμο https://www.hellenicbank.com/webinfo.

Οι χρήστες του Web Banking και Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας δεν θα επηρεαστούν, εκτός από την Παρασκευή 13/09/2019 μεταξύ των ωρών 11:30 - 18:30, διάστημα κατά το οποίο δεν θα επιτρέπονται οι μεταφορές εκτός Ελληνικής Τράπεζας.

Από τη Δευτέρα 16/09/2019 και έπειτα, oι χρήστες του Web Banking και του Mobile App της Ελληνικής Τράπεζας, που διατηρούν λογαριασμούς και στην πρώην ΣΚΤ (κοινοί πελάτες), θα έχουν πρόσβαση και στους λογαριασμούς τους της πρώην ΣΚΤ.

Με την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης η κατάσταση του λογαριασμού μου θα είναι ενημερωμένη; Οι πληρωμές που έχω προγραμματίσει θα διεκπεραιωθούν κανονικά;

Το πρωί της Δευτέρας 16/09/2019 όλα θα λειτουργούν κανονικά. Οι συναλλαγές που έχετε διενεργήσει το Σαββατοκύριακο, θα παρουσιάζονται κανονικά στη κατάσταση λογαριασμού σας τη Δευτέρα και οι πληρωμές προς εκτέλεση, θα διενεργηθούν κανονικά. Η κατάσταση λογαριασμού σας θα είναι πλήρως ενήμερη.

Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών

Το προσωπικό μας είναι έτοιμο να ακούσει τις καταγγελίες, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Μέσω του Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών μπορείτε να λάβετε καθοδήγηση και απαντήσεις σχετικά με τις απορίες που τυχών προκύψουν απο την εξαγορά της ΣΚΤ.